23948sdkhjf

Mer fett än lätt i tiden

Konsumenter överger light- och lättprodukter och vill ha det som känns naturligt och äkta. ”Antisockertrenden” har satt sina spår, visar en ny studie från AC Nielsen.
»Resultaten från studien pekar på att den svenska konsumenten har tagit till sig begreppet ”naturally good for you”. Det naturliga har fått en renässans. Konsumenter sätter smaken i centrum framför fett- och sockersnåla produkter«, säger Bo Ekström, vd på AC Nielsen Sverige.

Produkter med sötningsmedel har tappat 4 procent i volym det senaste halvåret jämfört med samma period föregående år. Samtidigt har försäljningen av honung ökat med 10 procent i volym. Och smörgåsfetter mer över 80 procents fetthalt har ökat med hela 15 procent på bekostnad av magra bordsmargariner som har backat med 7 procent. Trenden är tydlig för flera produktkategorier som dressing, majonnäs, mjölk och yoghurt.
»Dieter som Atkins och konstlade lightprodukter är passé. Nu handlar det om att njuta av det naturligt goda, värna om sin hälsa och tänka på sin omvärld«, menar Bo Ekström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063