23948sdkhjf

Grillsäsongen är här

Känner du dig frigjord ikväll? Sätt dig i Bordellen. Eller vill du hellre fria till din älskling? Gör det då hos Lady & Lufsen. Restaurang Grill är på banan igen.

Natten till den 5 november fick någon för sig att slänga in en brandbomb genom ett av fönstren på restaurang Grill i Stockholm. Minuterna senare stod hela lokalen i lågor och det var inte mycket som gick att rädda. Delar av köket, några akvariefiskar, det var allt. Nu har det gått fyra månader och efter en rekordsnabb renovering kan Melker Andersson och hans kompanjon Danyel Couet åter öppna Grill, numera tio krogar i en. »Grundtanken är densamma. Här ska man kunna äta grillat på längden och tvären från förrätt till dessert. Men vi har slipat på interiören och skapat tio nya rum i olika stilar«, säger Melker Andersson.Bordell, South Beach Miami, Jaktstugan, Mary Poppins, Carl Larsson, Indochine, Trädgård, Lady & Lufsen och Versailles är de minst sagt varierade namnen på nio av rummen. Chambre separéen går under namnet ”Ryska rummet”. Så under samma tak samsas barnvagnar, skyltdockor och uppstoppade djur. Det är galet, men det är Grill.»Man har kanske inte ett bordellrum eller en jaktstuga hemma, men de olika stilarna är tänkt att spegla våra ledord som är varmt, mysigt och ombonat«, berättar Melker.Idag är fönstren ut mot gatan utbytta mot stenkastsäkra glas och kameror har installerats. Melker Andersson berättar att de går igenom samtliga krogar i hans krogimperium Grupp F12, totalt sex stycken, för att förbättra säkerheten så långt det går. »Sedan finns det tyvärr ingen säkerhet i världen som kan garantera att detta inte händer igen.«

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062