23948sdkhjf

Sveriges första flythotell

Platsen för Sveriges första flytande hotellbygge blir utanför restaurang Salt & Sill på Klädesholmen. Hotellet beräknas stå klart lagom till hummerpremiären i september.
Miljödomstolen har precis godkänt hotellplanerna på Tjörns västra sida och nu kan bygget av de sex bostadsmodulerna dra igång. Modulerna byggs i två plan på flytande pontoner och rymmer totalt 23 rum med 48 bäddar.
»Vi har arbetat med projektet i över två år så det känns väldigt bra att planerna nu kan bli verklighet. Vi har hela tiden haft ett fantastiskt stöd från såväl kommunen som lokalbefolkningen på Klädesholmen«, säger Susanna Hermansson, driftschef på Salt & Sill.

Hotellet innebär även en del för restaurang Salt & Sill som får en ny entré. Verandan och en del av uteserveringen kommer också att byggas in och isoleras för att kunna ta emot fler sittande gäster året runt. Övervåningen blir konferensavdelning och sjöboden utanför entrén får en extra våning med plats för konferensavdelning, matlagningsstudio och lounge.
»I och med den ombyggda sjöboden kommer vi att kunna ha matkurser, sill- och snapsprovningar, hummerkok i samband med hummersäsong med mer.«

Hur mycket ett hummerkalas med övernattning kommer att kosta är ännu inte fastställt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062