23948sdkhjf

Stockholm tar täten i alkoholfrågan

Fler sushibarer i Stockholm ska få servera alkohol. Därför har kommunstyrelsen fattat beslut om nya regler för serveringstillstånd.
En av årets stora frågor för restaurangbranschen är den om en moderniserad alkohollag. Just nu utreder juristen Anita Werner lagen på uppdrag av regeringen. Den del av hennes rapport som rör alkohol på restauranger ska vara klar i december 2008.

Stockholms kommunpolitiker går händelserna i förväg och har redan nu fattat beslut om nya regler för serveringstillstånd som gör det lättare för till exempel sushibarer att få servera alkohol, rapporterar Sveriges Radio Stockholm.

Tidigare regler har bland annat krävt att restaurangen ska ha ett stekbord för att kunna få tillstånd att servera alkohol. Sushibarer och andra restauranger som serverar enklare mat har därför haft svårt att få tillstånd att servera öl och vin till maten.

Samtidigt som de nya reglerna gör det lättare för nya typer av restauranger att få servera alkohol, kommer det också att bli lättare att förlora tillståndet om man missköter sig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063