23948sdkhjf

Sveriges tre nya stjärnkrogar

Stockholmskrogarna Leijontornet och Mathias Dahlgren Matsalen samt Kock & Vin i Göteborg har alla förärats en stjärna i Guide Michelin Main Cities of Europe 2008.

Idag presenterade Guide Michelin årets upplaga av Guide Michelin Main Cities of Europe. Edsbacka krog i Sollentuna är fortfarande ensam i Sverige om att ha två stjärnor och förutom de tre nya enstjärniga tillskotten är ställningen oförändrad. »Sverige är det land i Norden med flest stjärnor i Guide Michelin. Samtidigt vill jag poängtera att Guide Michelin är mer än bara lyxrestauranger och hotell. Guiden erbjuder ett urval av bra restauranger och hotell i olika prislägen«, säger Carl Stenson, pressansvarig på Michelin i de nordiska länderna. Operakällaren är ensam stjärnkrog i Norden med fem röda bestick, vilket indikerar att det är en restaurang med exceptionell service och miljö. Mathias Dahlgren Matsalen utnämns även till en ”Rising Star”. Restauranger med bra mat till måttliga priser får en så kallad en Bib Gourmand-utmärkelse i guiden. Nya Bib Gourmand-restauranger i år är Per Lei, Proviant, Ulla Winbladh och Carl Michael i Stockholm. Två stjärnor, StockholmEdsbacka krogEn stjärna, StockholmLeijontornet - NYMathias Dahlgren Matsalen - NYOperakällarenFredsgatan 12Lux StockholmEsperantoEn stjärna, GöteborgKock & Vin - NYSjömagasinet28+FondBasementTre stjärnor i Guide Michelin betyder att en restaurang är värd en resa i sig, två stjärnor betyd¬er att restaurangen är värd en omväg, medan en stjärna betyder att det är en exceptionellt bra restaurang i sin kategori. Restauranger belönas med stjärnor för maten på tallriken och besticksymboler för miljö, service med mera. Hotell belönas på samma sätt för sin miljö med hussymboler i olika storlekar. Röda bestick och hussymboler ges till särskilt trevliga etablissemang.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062