23948sdkhjf

Civilingenjör i pizzafinal

Den 22 april tävlar sex pizzabagare om att bli nordisk mästare på GastroNord. Hög kvalitet, rika smaker och stor variation kännetecknar årets finalpizzor.

Regerande nordisk mästare är Jonas Ahlström från restaurang Grill i Stockholm. Jonas vinst var banbrytande på så vis att det var första gången som en kock segrade. Även i år rymmer startfältet en kock, men också en civilingenjör. Det som förenar samtliga finalister är passionen för pizza.»Det som gör denna bransch extra trevlig är att man aldrig blir färdigutbildad, det finns alltid något nytt att lära«, säger Elias Diar på Elias Restaurang Framnäs i Kinna.Tanken bakom tävlingen är att höja nivån på pizzanäringen och visa att pizza kan vara både hälsosamt och gott, men kanske framförallt kreativt och nyskapande. Eller vad sägs om smakkombinationer som ankbröstfilé och röd mangold, hjort och vildsvin med murkelsås och blåbär eller konfiterat kycklinglår med tryffelomelett? Bakom det nordiska pizzamästerskapet står branschtidningen Fast Food. Möt årets pizzafinalister:Josef Hakimi, Bosporen i LeksandPizzans namn: Pizza à la DuckIngredienser: Botten på Krav-märkt dinkelmjöl och vetekli som toppas med ekologisk tomatsås, mozzarella, kantareller, specialtillagad ankbröstfilé, röd mangold och black currantsås Saittin Gølbahce, Spice As i OsloPizzans namn: Turkisk pepparIngredienser: Vetebotten, marinerad köttfärs och pizzasås på färsk paprika, lök, tomat, röd- och grön chili samt persilja, vitlök och blandade kryddorMehmet Cengiz, Pappa´s Pizza i Herlev (Danmark)Pizzans namn: AubergineIngredienser: Traditionell botten, mozzarella, hackat oxkött, grillad aubergine, färsk tomat och fetaostElias Diar, Elias Restaurang Framnäs i KinnaPizzans namn: Viltsymfoni Ingredienser: Linfröbotten, hjort, vildsvin, murkelsås, blåbär, tomat, fårost och mozzarellaAli Parvin, Granlo Pizzeria i SundsvallPizzans namn: MozzarellapizzaIngredienser: Dinkelmjölsbotten, tomatsås, diverse kryddor, mozzarella, Parmaskinka, soltorkade tomater, rucolasallad och röd pesto Johan Swärd, Chez I´ami i BoråsPizzans namn: Pollo semi ClassicoIngredienser: Botten på siktat dinkelmjöl, fullkornsråg, lönnsirap och olivolja toppad med buffelmozzarella, Västerbottensost, halländska plommontomater, australiensiskt flingsalt, grovmalen svartpeppar, konfiterat kycklinglår och en sallad gjord på rucola och basilika samt en vit tryffelomelettLäs mer på www.pizza-nm.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093