23948sdkhjf

Norrbotten får sin första matstudio

I fjol stängde kockarna Christian Moberg och Simon Laiti prisade krogen Kattilakoski gastronomi i Övertorneå. Den senare med fru har nu öppnat matstudio i Luleå.
Kattilakoski Gastronomi blev bland annat utsedd till Årets krog 2006 av tidningen RS – Restauranger & Storkök. Nu är Simon Laiti tillbaka i hemstaden Luleå med Hemma Gastronomi för att stanna.
»Idéen växte fram under de tre år som vi drev Kattilakoski. Då lagade vi mat i ett öppet kök och många gäster kom fram och ställde frågor om matlagning och råvaror«, säger Simon Laiti, som driver matstudion i Norra hamnen tillsammans med sin fru Emma.

Hemma Gastronomi är en unik händelse i norra Sverige i egenskap av regionens första matstudio. Invigningen var den 4 april på bara några dagar är succén ett faktum – det är redan fullbokat för flera månader framåt.

Det som först möter kunderna är en delikatessbutik på 35 kvadratmeter. Här samsas oljor, skinkor och oliver med exklusiva praliner från Emanuel Andrén och lokala specialiteter.
»Jag har utvecklat fina kontakter med många lokala producenter, till exempel av ren, och tillsammans kan vi vidareutveckla dem och skapa riktigt unika delikatesser«, berättar Simon.

I anslutning till delin finns en loungedel och så den 135 kvadratmeter stora matstudion. Den rymmer grupper på mellan sex till 40 personer som kan laga mat tillsammans, boka provningar av exempelvis ost, vin, öl och whisky eller avnjuta en privat middag. Hemma Gastronomi hyr också ut hemmakockar, erbjuder catering och tar emot konferensgäster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063