23948sdkhjf

Mot miljardvallen för Max

Max Hamburgerrestauranger redovisar en rekordvinst för 2007 – hela 77 miljoner kronor. Omsättningen ökade med 26 procent till 853 miljoner kronor.
I år tror vd Richard Bergfors att omsättningen landar på 1,2 miljarder kronor.
»Ser vi det rullande över tolv månader har vi redan passerat miljardstrecket«, säger han till Norrbottenskuriren.

Trots investeringar på 175 miljoner kronor, däribland åtta nya restauranger, lyckades hamburgerkedjan Max växa snabbast av alla i branschen förra året och öka vinsten med 30 procent jämfört med 2006.
»Det är fantastiskt kul att vi kan expandera kraftigt och samtidigt öka vinsten. Vi har alla kämpat hårt på Max detta år och jag är mycket stolt över mina medarbetare, säger Richard Bergfors.

Nyligen utnämnde tidningen Travel & Leisure Max-restaurangen på Arlanda till en av de tre bästa flygplansrestaurangerna i världen. Lägligt, tanken på att expandera utomlands har funnits en tid.
»Målet är att bli bäst i världen, men i nuläget arbetar vi för fullt med att fortsätta vår expansion i Sverige. Vi har för sjätte året i rad de mest nöjda kunderna och vi vinner fortfarande de flesta smaktesterna. Undersökningar visar även att vi är populärast hos våra konkurrenters gäster«, säger Richard Bergfors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062