23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Finalister i mack-SM

Tjugo mackor på 45 minuter är vad finalisterna i mack-SM ska prestera den 24 april på GastroNord på Stockholmsmässan. Här är de tolv deltagarna med sina bidrag.

Glöm tomat, mozzarella och pesto. Finalfältet i mack-SM rymmer långt mer fantasi än så där ingen macka är den andra lik. Några exempel är en surdegsciabiatta med bacon och Västerbottensost, vildmarksmackan med rökt renkött och chutney på hjortron och äpple eller valnötsgömman med kalkon och avocadokräm.

Temat för tävlingen är trend och hälsa. Mackan ska också vara lätt att ta med sig.

»Temat ligger helt rätt i tiden med tanke på det hälsofokus som finns i bageri- och restaurangbranschen idag. Tävlingsbidragen visar vilken enorm uppfinningsrikedom det finns bland våra bagare, de kan verkligen trolla med smakerna«, säger Björn Hellman, vd för tävlingens arrangör Sveriges bagare och konditorer.

I finalen möts följande tolv bagare och konditorer:

Bodil Boström, Nisses konditori, Holmsund

Micaela Wicander, Sälens bageri & konditori, Sälen

Martina Alm, Wenströmska gymnasiet, Västerås

Petra Fransson, Brunkebergs Bageri, Stockholm

Lena Hansson, David Bagare, Frölunda Torg i Västra Frölunda

Jenny Valfridsson, Malmborgs konditori, Jönköping

Marica Djordjievska, Café Schiller, Ödåkra-Väla

Sofie Johansson, Kringelgården, Södertälje

Helena Egerhag, Café 18, Värnamo

Jennie Strömberg, Bageriskolan Crantzen, Östersund

Pernilla Wallander, Ljungblads Konditori, Alingsås

Jessica Andersson, Lindahls Bageri, Norrköping

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web04