23948sdkhjf

Guldkossor är vi allihopa

Föredömligt miljöarbete, matglädje för skolbarn, ljuvlig äldremat, bästa snabbmål och frestande matbutik. Här är vinnarna i Arla Foods Guldko 2008.
»Nu firar vi med champagne«, var nog den vanligaste kommentaren från vinnarna i Arla Foods Guldko, eller matbranschens Oscar, som företaget gärna kallar det.

Tävlingsfinalen hölls på Grand Hôtel i Stockholm den 24 april där fem ”Bästa”-kategorier inom butik, restaurang och storkök belönades för särskilda insatser under året. Förutom en guldko i brons bestod samtliga förstapriser av ett utbildningsdiplom på 20 000 kronor.

Scandinavian Service Partner, SSP, som driver flera restauranger, kaféer och butiker, vann i kategorin bästa miljöarbete. Det var tredje gången gillt för företaget att vara bland de nominerade.
»Det är första gången priset går till ett företag av vår storlek och vi är väldigt stolta över att vinna just i miljökategorin. Detta visar att det går att driva ett restaurangföretag med miljardomsättning utan att fuska med miljön«, säger vd Lars Edengréen.

För er inom snabbmatsbranschen kan det vara värt att ta en närmare titt på Jalla Gatmat som ligger vid Stockholms universitet. De kammade nämligen hem segern för bästa snabbmål.
»Hälsosam, enkel och prisvärd mat – det är vårt erbjudande«, säger Malin Sundell, enhetschef på Jalla Gatmat, som hör till Högskolerestauranger, HÖRS.

Galakvällens känsloutbrott kom från Ann-Charlotte Strömbäck, kökschef på Eriksdalsskolan i Stockholm, som nu driver den bästa matglädjeskolan i landet. Hennes glädje gick nästan att ta på, samtidigt som hon passade på att ge skolmatsskeptiker en känga.
»Det är fantastiskt, om ni visste vad vi är glada. Vi serverar mat på en av Sveriges största grundskolor, men vi har ett av Sveriges minsta kök. Hos oss ska eleverna känna att det är deras restaurang. Jag vet att det snackas mycket skit om skolmaten, men det finns en massa goda exempel därute, så sluta upp med det. Nu blir det grillparty för alla elever!«

Bästa seniorservering blev Tre Stiftelser i Göteborg och Sabis Fältöversten gjorde hattrick genom att vinna för bästa matglädjebutik en andra gång och har tidigare en seger för bästa snabbmål i bagaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078