23948sdkhjf

Sushi rullas som koncept

Sushi är riktigt bra snabbmat, men ändå finns det få sushikedjor i snabbmats-Sverige. Lundaföretaget Ikizukuri Sushibar planerar nu att växa med tjugo enheter på två år.
Ikizukuri driver idag sex sushibarer och finns i Lund, Malmö och Helsingborg. Tack vare det nya produktionsköket på Gastelyckans industriområde i Lund har företaget nu möjlighet att växa till en fullfjädrad snabbmatskedja.
»Vissa sushifantaster kommer garanterat att rynka på näsan när de hör talas om vår ”sushifabrik”. Jag var själv skeptisk i början. Men när vi hittade teknik och möjligheter att göra detta utan att tappa i kvalitet fanns det inga hinder kvar«, säger Peter Kubicek, vd för Ikizukuri Sushibar.

Produktionskökets yta är på nästan 500 kvadratmeter. Där kommer kokning och beredning av sushiris att ske samt fisk att skäras i sushifärdiga bitar. Dessa levereras sedan frysta till sushibarerna, som formar och rullar sushibitar på plats.

Ikizukuri vill få folk att välja sushi framför hamburgare. Planen är att växa med tjugo nya sushibarer inom två år.
»Våra expansionsplaner är omfattande, men helt realistiska. Den nya anläggningen kan säkra driften för upp till 40 sushibarer inom ett geografiskt område som sträcker sig från Malmö till Göteborg«, säger Peter Kubicek.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063