23948sdkhjf

Restaurangakademien vann spansk vintävling

Den 26 maj avgjordes Rioja Sommelier Award. Efter sexton teorifrågor och två blindprovningar var det laget från Restaurangakademien i Stockholm som segrare.
De tävlande lagen bestod av utvalda sommelierstudenter från Restauranghögskolan i Grythyttan, Gustibus sommelierskola, Vinkällans dryckesutbildningar och så vinnarna från Restaurangakademien.
»Det känns superbra! Vi har tränat i två månader och de senaste dagarna har varit oerhört intensiva. Vi har verkligen upplevt hur Rioja både har kvar sin klassiska stil samtidigt som de anpassar sig och blivit mer moderna«, säger vinnarna Mercedes Bachelet, Totte Steneby och Klas Lindberg.

Sommelierstudenterna vinner en resa till Rioja, där de ska få besöka såväl klassiska som moderna bodegor och delta i Batalla del Vino i distriktets ”vinhuvudstad” Haro.

Svårighetsgraden och tempot i tävlingen var högt.
»Jag är imponerad av nivån på de tävlande. Men våra svenska sommelierer är väldigt duktiga och hävdar sig mycket bra i den internationella konkurrensen«, säger Göran Klintberg, tävlingsledare och ordförande i Svenska Sommelierföreningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079