Håkan Staffansson och Hans Eriksson, Tängerdalens Medeltidsklan
Tävlingstema: Medeltidsmiddag vid Pilgrimsleden
Alf Andersson och Juha Rankinen, Vildmarksgymnasiet i Unnaryd
Tävlingstema: Glädje och fabulerande
Fredrik Åkerman och Niklas Åkerman, Abiska Mountain Lodge
Tävlingstema: En upplevelseresa runt Abisko
Ulf Johansson och Mia Lekberg, Ammarnäs Wärdshus och Fiskecentrum
Tävlingstema: Vindelfjällen träffar fransk gourmet
Läs mer på www.vildmarkskocken.se.
I Årets Vildmarkskock ska kockarna inte bara kunna behärska öppen eld som värmekälla och laga mat på hög gastronomisk höjd efter utematlagningens förutsättningar. Det handlar minst lika mycket om att kunna förmedla berättelsen runt måltidsupplevelsen och värdskap. Tävlingen består av två moment. Den första uppgiften är att skapa en bra vandrarlunch med en maximal råvaruvikt på 500 gram. Den andra är att presentera en trerätters middagsupp¬levelse i vildmarken. Fyra tvåmannalag har gått vidare till final där prissumman är 20 000 kronor. Här är finalistparen: