Moreno Cedroni och Mauro Ullassi är verksamma på varsin restaurang i staden Senigallia och behärskar enligt Kungsfenans jury teknik och råvaror till fulländning. I kategorin hållbar fiskenäring gick priset till forskaren Mats Ulmestrand från Lysekil. Han får priset för sitt arbete med utveckling av selektiva fiskeredskap. Prisceremonin sker i Göteborg den 30 oktober.
Italienare delar på Kungsfenan
Fiskerinäringens pris Kungsfenan i kategorin maritim gastronomi går till de italienska kockarna Moreno Cedroni och Mauro Ullassi. Prissumman är på 300 000 kronor.
Moreno Cedroni och Mauro Ullassi är verksamma på varsin restaurang i staden Senigallia och behärskar enligt Kungsfenans jury teknik och råvaror till fulländning. I kategorin hållbar fiskenäring gick priset till forskaren Mats Ulmestrand från Lysekil. Han får priset för sitt arbete med utveckling av selektiva fiskeredskap. Prisceremonin sker i Göteborg den 30 oktober.