23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Hongkong och Macau stjärnpryds

Guide Michelin fortsätter expansionen utanför Europas gränser. I december kommer stjärnor för Hongkong och Macau att presenteras.









»Båda städerna har över 30 miljoner turistbesök årligen, vilket gör dem till väldigt populära resmål«, säger Jean-Luc Naret, ansvarig för Guide Michelin.



Det här är Guide Michelin
Tre stjärnor i Guide Michelin betyder att en restaurang är värd en resa i sig, två stjärnor att restaurangen är värd en omväg, medan en stjärna innebär att det är en exceptionellt bra restaurang i sin kategori.



Restauranger belönas stjärnor för maten på tallriken och besticksymboler för miljö, service med mera. Hotell belönas på samma sätt för sin miljö med hussymboler i olika storlekar. Röda bestick och hussymboler ges till särskilt trevliga etablissemang.



Varje år säljs över en miljon Michelin-guider världen över.



Guide Michelins inspektörer har besökt hotell och restauranger runtom i Europa sedan år 1900. För tre år sedan gavs den första stjärnguiden på andra sidan Atlanten ut i och med lanseringen av Guide Michelin New York. Idag får även Los Angeles, San Fransisco och Las Vegas besök av Michelins inspektörer. I fjol kom den första Guide Michelin för Asien, närmare bestämt Tokyo. Nu fortsätter expansionen i Asien i och med introduktionen av Guide Michelin Hongkong and Macau 2009. De kommer att finnas tillgänglig från december 2008 på engelska och kinesiska.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.164