23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Genrepet över för Sabis

Den 20 oktober representerar Sabis Sverige i klassen företagsrestauranger på mat-OS i Erfurt. Igår var det genrep med den karibiska tävlingsmenyn.
Matfoto: Ylva Bergqvist Lagfoto: Stefan Bohlin








»Sättet vi använder grönsaker och kryddor och tillagningsmetoderna i det karibiska köket passar väl in i vår filosofi kring hälsosam och god mat«, säger lagets coach Helmut Berger.



Maten får inte kosta mer än 3 euro per person. Trots den blyga summan har det resulterat i finfina rätter. Eller vad sägs om chicken jerk med rice n’ peas, avokadosoppa med rökta räkbollar eller rödkåls¬sallad med vaniljvinaigrette?



Sabislaget består av Mikael Wilén, Mattias Eriksson, Susanne Deijfen, Mattias Burger och Kent Jansson.


»Detta är ett bra och roligt sätt att höja kompetensen bland våra kockar och kallskänkor. Att vi nu ställer upp i OS för andra gången skapar ringar på vattnet inom hela organisationen«, säger Madeleine Brehmer, affärsområdeschef för Sabis restauranger. OS-lagets uppgift är att laga mat på temat Karibien. För att hamna rätt på tallriken har de besökt en karibisk restaurang i Stockholm, surfat runt på Internet och letat i kokböcker efter recept. Men mycket har de med sig sedan tidigare.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.062