23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Fullbokat på Restauranggalan

Intresset för Restauranggalan 2008 har varit enormt. På måndag står det klart vilka som får inta scenen på Grand Hôtel för att ta emot pris i någon av de tolv kategorierna.

Det blir fullt hus i Vinterträdgården när Restauranggalan 2008 går av stapeln med många välkända profiler på gästlistan.

»Intresset för galan har växt för varje dag, vilket förstås är fantastiskt kul. Men tyvärr har vi kommit till ett läge där vi har fått säga nej till gäster som vill komma. Vi hoppas att vi får se dem och alla andra som vill komma på eftersläppet istället«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör på tidningen RS – Restauranger & Storkök, som arrangerar galan.

Under kvällen kommer tolv priser att delas ut med två finalister i varje kategori.

»Vi vill skapa ett årligt återkommande evenemang där vi samlar hela branschen, och där många olika typer av yrkeskunnande premieras. Vi är väldigt stolta över att ha de tre tunga branschföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille med som samarbetspartners bakom satsningen«, fortsätter Lena Ilkjaer.

Galans värd blir skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, som har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen sedan sin tid som kock på bland annat Riche och Operakällaren.

Finalister till Restauranggalan 2008:

Årets Krögare

Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, Stockholm

Björn Persson, Kock & Vin, Göteborg

Årets Krog

PM & Vänner, Växjö

Farbror Elofs skafferi, Billeberga

Priset delas ut i samarbete med Sveriges Bästa Bord

Årets Krogmiljö

Mathias Dahlgren, Matbaren, Stockholm

Le Rouge, Stockholm

Årets Medvetna Krog

Salt & Brygga, Malmö

Leijontornet, Stockholm

Årets Barkoncept

Le Bar Rouge, Stockholm

El Diablo, Stockholm

Priset delas ut i samarbete med Sveriges Bartenders Gille

Årets Matsalsteam

PM & Vänner, Växjö

Lux Stockholm, Stockholm

Journalisternas Kock

Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Stockholm

Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland

Årets Hälsorestaurang

Yogayama Foods, Stockholm

Restaurang Pontus! Stockholm

Årets Smaksättare

Ramen Ki-Mama, Stockholm

Peacock Dinner Club, Stockholm/Göteborg

Årets Sommelier

Josefine Asplund, Sigtuna Stadshotell

Alexander Bäckman, Kock & Vin, Göteborg

Priset delas ut i samarbete med Svenska Sommelierföreningen

Årets Rookie

Klas Lindberg, Stefan Eriksson Matstudio, Stockholm

Rodrigo Pérez, Rue de Pont Nouveau / Juniorkocklandslaget, Stockholm

Priset delas ut i samarbete med Chaine des Rôtisseurs

RS Hederspris

Avslöjas först på Restauranggalan.

Priset delas ut i samarbete med Svenska Kockars Förening

LÄS MERwww.restauranggalan.se

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|