Det blir fullt hus i Vinterträdgården när Restauranggalan 2008 går av stapeln med många välkända profiler på gästlistan.
»Intresset för galan har växt för varje dag, vilket förstås är fantastiskt kul. Men tyvärr har vi kommit till ett läge där vi har fått säga nej till gäster som vill komma. Vi hoppas att vi får se dem och alla andra som vill komma på eftersläppet istället«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör på tidningen RS – Restauranger & Storkök, som arrangerar galan.
Under kvällen kommer tolv priser att delas ut med två finalister i varje kategori.
»Vi vill skapa ett årligt återkommande evenemang där vi samlar hela branschen, och där många olika typer av yrkeskunnande premieras. Vi är väldigt stolta över att ha de tre tunga branschföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille med som samarbetspartners bakom satsningen«, fortsätter Lena Ilkjaer.
Galans värd blir skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, som har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen sedan sin tid som kock på bland annat Riche och Operakällaren.
Finalister till Restauranggalan 2008:Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, Stockholm
Björn Persson, Kock & Vin, Göteborg
Årets KrogPM & Vänner, Växjö
Farbror Elofs skafferi, Billeberga
Priset delas ut i samarbete med Sveriges Bästa BordÅrets Krogmiljö
Mathias Dahlgren, Matbaren, Stockholm
Le Rouge, Stockholm
Salt & Brygga, Malmö
Leijontornet, Stockholm
Årets BarkonceptLe Bar Rouge, Stockholm
El Diablo, Stockholm
Priset delas ut i samarbete med Sveriges Bartenders GilleÅrets Matsalsteam
PM & Vänner, Växjö
Lux Stockholm, Stockholm
Journalisternas KockTom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Stockholm
Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland
Årets HälsorestaurangYogayama Foods, Stockholm
Restaurang Pontus! Stockholm
Årets SmaksättareRamen Ki-Mama, Stockholm
Peacock Dinner Club, Stockholm/Göteborg
Årets SommelierJosefine Asplund, Sigtuna Stadshotell
Alexander Bäckman, Kock & Vin, Göteborg
Priset delas ut i samarbete med Svenska SommelierföreningenÅrets Rookie
Klas Lindberg, Stefan Eriksson Matstudio, Stockholm
Rodrigo Pérez, Rue de Pont Nouveau / Juniorkocklandslaget, Stockholm
Priset delas ut i samarbete med Chaine des RôtisseursRS Hederspris
Avslöjas först på Restauranggalan.
Priset delas ut i samarbete med Svenska Kockars FöreningLÄS MERwww.restauranggalan.se
.