23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Hemmakockar i final

Det är inte bara proffsköken som har duktiga kockar. Många gömmer sig i svenska hem. Men inte finalisterna i Årets Hemmakock 2008.

Vilket svenskt landskap lagar den bästa söndagsmiddagen – Södermanland, Härjedalen, Skåne eller Västmanland? Svaret ges den 13 november då fyra lag gör upp i Årets Hemmakock 2008 i Stockholm.

»Det känns oerhört kul att det är stor spridning på de fyra finalisterna. Vi har smaker och råvaror från olika hörn av landet och spännande kreatörer som ligger bakom bidragen«, säger Magdalena Kvarning, chefredaktör på Tasteline, mat- och dryckessajten bakom tävlingen.

Under finalen ska finalisterna laga sina tävlingsbidrag inför inbjudna gäster och jury. Finalen kommer även att innehålla ett överraskningsmoment.


Finalister i Årets Hemmakock 2008:


Härjedalen

Bidrag: Skav med messmör och trattkantareller, mandelpotatisquesadilla och lingonsirap

Tävlande: Per Ulfsson Falkner

Skåne

Bidrag: Högrev med jordärtsgnocchis, brynt salvia och äppelsallad

Tävlande: Johan Bergström


Södermanland

Bidrag: Stockholmschili

Tävlande: Anne Skoogh, Lena Scott, Dagmar Thylander

Västmanland

Bidrag: Bräckt rimmad högrev, buljongkokt rotfruktsmix med skummad senapssky

Tävlande: Hans Jonsson, Västerås

BREAKING
{{ article.headline }}
0.114|instance-web04