»Det känns oerhört kul att det är stor spridning på de fyra finalisterna. Vi har smaker och råvaror från olika hörn av landet och spännande kreatörer som ligger bakom bidragen«, säger Magdalena Kvarning, chefredaktör på Tasteline, mat- och dryckessajten bakom tävlingen.
Under finalen ska finalisterna laga sina tävlingsbidrag inför inbjudna gäster och jury. Finalen kommer även att innehålla ett överraskningsmoment.
Finalister i Årets Hemmakock 2008:
Härjedalen
Bidrag: Skav med messmör och trattkantareller, mandelpotatisquesadilla och lingonsirap
Tävlande: Per Ulfsson Falkner
Skåne
Bidrag: Högrev med jordärtsgnocchis, brynt salvia och äppelsallad
Tävlande: Johan Bergström
Södermanland
Bidrag: Stockholmschili
Tävlande: Anne Skoogh, Lena Scott, Dagmar Thylander
Västmanland
Bidrag: Bräckt rimmad högrev, buljongkokt rotfruktsmix med skummad senapssky
Tävlande: Hans Jonsson, Västerås
Vilket svenskt landskap lagar den bästa söndagsmiddagen – Södermanland, Härjedalen, Skåne eller Västmanland? Svaret ges den 13 november då fyra lag gör upp i Årets Hemmakock 2008 i Stockholm.