23948sdkhjf

Vita huset nästa för Aquavitkock

Svenske kändiskocken Marcus Samuelsson är en av kandidaterna till posten som ny chefskock i Vita huset. Om USA:s nye president Barack Obama väljer att byta vill säga.
De flesta tror att Barack Obama kommer att behålla nuvarande matlagningschefen Cristeta Comerford, rapporterar nyhetskanalen.se, men det finns de som tror på en förändring.

Tim Ryan, ordförande för USA:s kulinariska institut, är en av dem. Han menar att det i så fall kan tänkas bli en ny variant med olika kockar som roterar på tjänsten.

Kandidater som Ryan nämner i sammanhanget är Thomas Keller och Jonathan Beno, de första amerikanerna att få tre stjärnor i Guide Michelin, Grant Achatz och Marcus Samuelsson.

Marcus Samuelsson har gjort sig ett världsnamn på den svenskägda lyxkrogen Aquavit i New York och har sedan dess hunnit med att öppna kafékedjan AQ Kafé och flera restauranger, senast afrikanska Merkato 55 i trendiga Meatpacking District.

Barack Obamas stab låter meddela till nyhetsbyrån AP att frågan om vem som ska basa i Vita husets kök i Washington DC ännu inte har kommit upp till behandling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094