23948sdkhjf

Coca-Colas reklam är sexistisk

I tv-reklamen för Coca-Cola Zero gör en kille slut med sin flickvän, varpå han lämnar restaurangen med fyra lättklädda kvinnor. Filmen fälls nu för könsdiskriminering.
”Break up as it should be” är en slogan som förekommer i filmen. För efter att killen i reklamen druckit av Coca-Cola Zero blir flickvännen som han precis har dumpat mycket förstående och säger sig begripa att killen har svårt att hålla sig till en tjej när det finns så många att välja på.
»Bara ring när du vill ha lite kul«, säger hon till exet, som sedan lämnar restaurangen de sitter på med fyra lättklädda damer.

Reklamfilmen har nu upprört Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam, ERK. Och då är det inte främst de lättklädda damerna det handlar om, utan själva tanken bakom reklamfilmen.

Rådet skriver att reklamen bidrar både till att upprätthålla myten om kvinnlighet och myten om att »män generellt inte vill ha en djupare relation utan är nöjda bara de får ha mycket sex«. Den är sexistisk och därmed könsdiskriminerande, enligt ERK.

Källa: TT
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062