23948sdkhjf

Temat i Årets Kock är klart

Förra året skulle finalisterna i Årets Kock skapa en modern restaurangrätt på temat nutida ekologiskt. I år ska naturlighet möta teknik. Den 5 februari är det finaldags.
»För restauranger som ligger i framkant är miljömedvetenhet en självklarhet och de jobbar sedan några år tillbaka med både ekologiska och närproducerade råvaror. Samtidigt finns det restauranger som specialiserar sig på teknisk eller molekylär matlagning. Vi är övertygade om att naturlighet och teknik kommer att mötas i framtiden«, säger Hanna Halpern, general för Årets Kock.

Temarätten har hel sej, råräkor och blåmusslor som huvudråvaror. Kockfinalisterna ska också laga en rätt utifrån innehållet i en hemlig råvarukorg, som hålls hemligt tills 45 minuter innan start.

Finalen är den 5 februari i Göteborg.

Finalisterna i Årets Kock 2009:

Anna Johansson, Vendel at Sturehof, Malmö
Bertil Hammar. Stockholm Spis, Stockholm
Alexander Sjögren, Vendel at Mötesplats Österlen, Löderup
Viktor Westerlind, Fredsgatan 12, Stockholm
Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma
Christofer Ekman, Fredsgatan 12, Stockholm
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049