23948sdkhjf

Klart för ny kassalag

Igår blev Skatteverket klara med de föreskrifter som utgör grunden för en ny lag om kassaregister. Tillverkning och försäljning av kassaregister kan nu påbörjas.
Foto: Fotoakuten, www.fotoakuten.se

Manipulering av kassaapparater har gett Skatteverket huvudbry och lett till omfattande fusk på restauranger och andra företag som använder sig av kontanthantering via kassaapparater i sin verksamhet.
»Våra kontroller visar att vissa företag manipulerar sina kassaapparater för att komma undan skatt, säger Lars Lundh, projektledare på Skatteverket.

Från och med den 1 januari 2010 ska det bli svårare att skattesmita då regeringens krav på certifierade kassasystem börjar gälla. Lagen omfattar cirka 200 000 företagare inom kontanthandeln.
»Den som inte betalar sin skatt skaffar sig en otillbörlig konkurrensfördel som vi vill förhindra. Syftet med kassaregisterlagen är just att försvåra den här typen av fusk«, fortsätter Lars Lundh.

Om kassasystemet inte följer Skatteverkets nya föreskrifter har myndigheten rätt att ta ut en kontrollavgift på 10 000 kronor och ytterligare 20 000 kronor om man vid förnyad kontroll inte åtgärdat bristerna.

LÄS MER www.skatteverket.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078