23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Tävling lockar unga kockar

Den 23 februari är det dags att kora Årets unga kock 2009. Vinnaren får tävla i världsfinalen som går av stapeln i New York i oktober.

Fjolårets segrare blev Petter Kosjanov på Dala Husby

Hotell & Restaurang som lyckades bäst med uppgiften att skapa en

trerättersmiddag för fyra personer utifrån en råvarukorg med ett

innehåll som avslöjas först på tävlingsdagen.

Årets unga kock är inne på sitt trettiotredje år och arrangeras av

Chaîne des Rôtisseurs, en internationell gastronomisk förening för

proffs och amatörer. Tävlingen är öppen för kockar som ännu inte fyllt

27 år verksamma på restauranger som är anslutna till föreningen.

Sista dag för anmälan är den 12 februari och kort därefter avslöjas

vilka tolv kockar som går vidare till final den på Stockholms Hotell-

och Restaurangskola den 23 februari. New York står sedan värd för

världsfinalen den 2 oktober. LÄS MERwww.chaine.se.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063