23948sdkhjf

Här är mattrenderna 2009

Traditionella smaker, gärna med hjälp av mormors recept, närproducerat ”på riktigt” och kinesiska viner. Det spås bli 2009 års trender inom mat och dryck, enligt Tastelines expertpanel.
Dill blir trendigt 2009, menar Tastelines redaktionschef Alice Brax.
»Precis som i klädmodet strävar vi mot trygghet. Det kök som står oss allra närmast lockar mest. Vi återupptäcker mormors receptsamling och lagar kalops och bakar bondkakor. Dill är smaken av svensk sommar«, säger hon.

En annan som har fått tycka till är Mats-Eric Nilsson, författare till böckerna ”Den hemlige kocken” och uppföljaren ”Äkta vara”. Han hoppas att utvecklingen mot renare livsmedel utan tillsatser blir mer än en fluga och att konsumenterna ska fortsätta att handla ekologisk mat.
»Sedan blir det intressant att se när någon vågar öppna en riktig regional krog där alla rätter är från italienska Piemonte, franska Périgord, eller Skåne. För egentligen är ju alla kök lokala, det finns inget asiatiskt kök eller ens något italienskt«, menar han.

I dryckesväg tror vinkännaren och författaren Mikael Mölstad att vinländer som Brasilien, Indien och Kina blir trendigt tillsammans med spritdrycker som 100 procent agave tequila och grappa/marc samt frukt- och bärlikörer. Han slår också ett slag för traditionell sherry. Kanske just den som mormor drack, vem vet?

LÄS MER Artikeln i sin helhet hittar du på www.tasteline.com .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094