23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Höjdhoppare i kockfinal

Från världkänd höjdhopperska till sommelier. Vinintresset har nu gett Kajsa Bergqvist en plats i Årets Kock-juryn tillsammans med 23 profiler i mat- och dryckesbranschen.

Juryn för Årets Kock 2009 gästas även av Hans Välimäki från Chez Dominique i Helsingfors och Rasmus Kofoed från Geranium i Köpenhamn. Från New York ansluter Marcus Samuelsson och Ulrika Bengtsson.

Finalen av Årets Kock 2009 hålls den 5 februari i Göteborg. Dit har sex kockar kvalificerat sig. Deras uppgift är att laga dels en rätt baserad på innehållet i en hemlig råvarukorg, dels att laga en modern restaurangrätt på temat ”naturlighet möter teknik”.

Jurymedlemmar Årets Kock 2009:

Jurygrupp 1; Råvarukorg

Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland

Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, Stockholm

Stefan Karlsson, Fond, Göteborg (Årets Kock 1995)

Hans Välimäki, Chez Dominique, Helsingfors

Leif Mannerström, Sjömagasinet, Göteborg

Anders Svensson, vd Arla Foods Sverige

Pontus Frithiof, Pontus!, Stockholm

Krister Dahl, lagledare Kocklandslaget

Mia Gahne, journalist TT Spektra


Jurygrupp 2; Modern restaurangrätt

Elisabeth Johansson, Mediamat, Stockholm

Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm

Magnus Ek, Oaxen, Mörkö

Marcus Samuelsson, Aquavit, New York

Rasmus Kofoed, Geranium, Köpenhamn

Kajsa Bergqvist, f d höjdhoppare, Unicef-ambassadör, sommelier

Robert Nilsson, Custom House, Köpenhamn (Årets Kock 1998)

Håkan Thörnström, Thörnströms Kök, Göteborg

Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York

Bicky Chakraborty, vd Elite Hotels Sweden


Metodjury

Magnus Lindström, Swedish Taste, Göteborg (Årets Kock 2003)

Markus Aujalay, Winterviken, Stockholm (Årets Kock 2004)

Jonas Dahlbom, Dahlbom på Torget, Åre (Årets Kock 1996)

BREAKING
{{ article.headline }}
0.048