23948sdkhjf

Nu ska glass smaka mat

Glass med grönsakssmak blir hett framöver. I alla fall om man ska tro på det som visades upp på den stora glassmässan i Rimini, rapporterar SIA Glass utvecklingschef.
Selleri, tomat, gorgonzola eller popcorn – vilken blir din glassfavorit i sommar? Ja, som så många gånger förr stack de udda smakerna ut under glassmässan SIGEP i italienska Rimini. På plats fanns bland andra Ulf Henningson, utvecklingschef på SIA Glass.

»Som vanligt är det en spektakulär upplevelse att vara här, se alla fantastiska och fantasifulla upplägg och roliga tillbehör. Exempelvis småstrutar doppade i choklad med nötter, kokos eller strössel och skedar av kex«, säger Ulf.

Det som utmärkte sig mest var grönsakstemat, menar han.
»Tomat och basilika, selleri, oliv, morot och paprika. Det är innovativt och galet och ibland fungerar det faktiskt överraskande bra«.

Många av de större aktörerna presenterade glassar med smak av frukost.
»Ja, en av de stora aktörerna hade yoghurtglass med honung och müsli som deras stora nyhet. Müsli och Cornflakes som topping till glass såg vi på flera håll«, berättar Ulf Henningson.

SIGEP arrangerades för 30:e årets i rad och lockade över 90 000 besökare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094