23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Klart startfält i Årets unga kock

Den 23 februari gör tolv kockar upp om titeln Årets unga kock 2009. I oktober får vinnaren representera Sverige i den internationella finalen i New York.

Deltagarnas uppgift är att utifrån en hemlig råvarukorg skapa en trerättersmiddag för fyra personer. Finalen går av stapeln på Stockholms Hotell & Restaurangskola den 23 februari.

Juryn består av Ulrika Brydling från Juniorkocklandslaget, Operakällarens kökschef Stefano Catenacci. matkonsulten Christina Möller, konditorn och krögaren Mattias Ljungberg samt tre amatörmedlemmar från Chaîne des Rôtisseaurs i Sverige.

Årets unga kock är inne på sitt trettiotredje år och arrangeras av Chaîne des Rôtisseurs, en internationell gastronomisk förening för proffs och amatörer. Tävlingen är öppen för kockar som ännu inte fyllt 27 år verksamma på restauranger som är anslutna till föreningen.


Unga kockar i final:

Sophie Ljungquist, Långbro Värdshus, Stockholm

Linda Nilsson, Årstiderna i Kockska Huset, Malmö

Carolin Eriksson, Restaurang Artist, Gävle

Linus Ståhl, Lux Stockholm, Stockholm

Pravin Nayad, Leijontornet, Stockholm

Markus Bremdahl-Evanni, Restaurang GQ, Göteborg

Jens Bergstrand, Pontus!, Stockholm

Jonas Höglander, Operakällaren, Stockholm

Christian Hillman, Fond, Göteborg

Johan Sätterman, PM & Vänner, Växjö

Magnus Ollas, Görgen på höjden

Petter Viding, Julita Wärdshus, Katrineholm

LÄS MERwww.chaine.se

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.059