Deltagarnas uppgift är att utifrån en hemlig råvarukorg skapa en trerättersmiddag för fyra personer. Finalen går av stapeln på Stockholms Hotell & Restaurangskola den 23 februari.
Juryn består av Ulrika Brydling från Juniorkocklandslaget, Operakällarens kökschef Stefano Catenacci. matkonsulten Christina Möller, konditorn och krögaren Mattias Ljungberg samt tre amatörmedlemmar från Chaîne des Rôtisseaurs i Sverige.
Årets unga kock är inne på sitt trettiotredje år och arrangeras av Chaîne des Rôtisseurs, en internationell gastronomisk förening för proffs och amatörer. Tävlingen är öppen för kockar som ännu inte fyllt 27 år verksamma på restauranger som är anslutna till föreningen.
Unga kockar i final:
Sophie Ljungquist, Långbro Värdshus, Stockholm
Linda Nilsson, Årstiderna i Kockska Huset, Malmö
Carolin Eriksson, Restaurang Artist, Gävle
Linus Ståhl, Lux Stockholm, Stockholm
Pravin Nayad, Leijontornet, Stockholm
Markus Bremdahl-Evanni, Restaurang GQ, Göteborg
Jens Bergstrand, Pontus!, Stockholm
Jonas Höglander, Operakällaren, Stockholm
Christian Hillman, Fond, Göteborg
Johan Sätterman, PM & Vänner, Växjö
Magnus Ollas, Görgen på höjden
Petter Viding, Julita Wärdshus, Katrineholm
LÄS MERwww.chaine.se.