23948sdkhjf

McDonalds får servera starköl

En Big Mac och en stor stark tack. Kammarrätten går emot länsrätten beslut och ger McDonalds-restaurangen på Arlanda flygplats rätt att servera starköl.
Kammarrätten häver både det beslut som fattats av Sigtuna kommun och länsrätten. Man menar att det inte finns godtagbara skäl att neka restaurangen serveringstillstånd på de grunder som socialtjänstutskottet har angett.

»Fakta ska avgöra beslut, inte ett politiskt ställningstagande. Vår restaurang uppfyller gott och väl de kriterier som man ska ha för att få ett serveringstillstånd. Det är alldeles utmärkt att kommunen får bakläxa, säger en nöjd Roland Edin, franchisetagare till McDonalds Sky City, till Restauratören.

Lola Svensson (s), ordförande i socialtjänstutskottet är osäker på om Sigtuna kommun ska driva ärendet vidare. Där överlägger man nu om man ska begära prövning i Regeringsrätten.

Oppositionen i socialtjänstutskottet röstade emot socialtjänstutskottet beslut om att neka McDonalds-restaurangen rätt att servera starköl. Ledamot Lars-Göran Sörqvist (m) välkomnar därför kammarrättens beslut.
»Vi vill ha en öppen konkurrens på Arlanda. Därute är verksamheten inte på samma sätt som på övriga McDonalds med mycket barn. Där är McDonalds en restaurang som alla andra. Oberoende vad man heter ska man kunna bjuda ut de tjänster som man har«, säger Lars-Göran Sörqvist till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062