23948sdkhjf

Framgångsrikt 2008 för Fazer

Fazer-koncernen ökade sin omsättning med 11,6 procent under 2008 jämfört med föregående år. För division Fazer Amica blev året det bästa någonsin – i Finland.
Fazer Amica lyckades under 2008 att öka sin omsättning i Norden och Baltikum med 4,5 procent till 572,1 miljoner euro, samtidigt som flera undersökningar visade på hög och ökad tillfredsställelse bland både kunder och medarbetare.

Utvecklingen sett till respektive resultatenhet varierade däremot en hel del. I framför allt Finland, Danmark och Norge var trenden positiv. I Sverige var trenden negativ och därför har ett omfattande åtgärdsprogram påbörjats. Omsättningen för 2008 landade på 1 548 miljoner kronor fördelat på 300 enheter.

Under år köpte Fazer Amica 25 procent av aktierna i Svenska Försvarsrestauranger AB, vilket innebär ökade möjligheter för Fazer Amica att uppnå sina tillväxtmål inom den offentliga sektorn.
»Vi satsar väldigt mycket på skolmåltiderna nu, här finns mycket att göra«, säger Gunilla Rittgård, vd för Fazer Amica.

En viktig målsättning är nyckelhålscertifiering av Fazer Amicas restauranger. Under förra året kom man upp i 60 stycken, förhoppningen är att siffran ska ligga på 100 restauranger före utgången av 2009.

Fazer Amica har idag cirka 1 400 restauranger i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Ryssland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.056