23948sdkhjf

Pizzan ett Alfanummer bort

Nu kan du ringa och beställa pizza på Pizza Hut genom att slå ett så kallat Alfanummer. Först slår du in ett par siffror och sedan anger du företagets namn med bokstäver.
Alfanummer har funnits i exempelvis USA en längre tid. Nu lanseras tjänsten på den svenska marknaden, bland annat på restaurangkedjan Pizza Hut, men även Apoteket. Etableringen sker i samarbete mellan företaget Alfatell och teleoperatörerna Telia, Tele2 och Telenor.

I Pizza Huts fall slår gästerna 0771-PIZZAHUT och kommer då till en automatisk växel där de kan göra olika val beroende på vilken restaurang de vill nå.
»Med ett Alfanummer blir det ännu enklare att nå Pizza Hut, det är lätt att komma ihåg, vilket är praktiskt för alla som vill ringa oss när man inte har tillgång till dator eller telefonkatalog«, säger Björn Källström, vd på Pizza Hut.

Alfanummer kommer från USA och idag använder över 50 procent av Fortune 500-företagen ”bokstavsnumren” i sin marknadskommunikation.
»Vi brukar jämföra de numeriska telefonnumren med IP-adresser. Det är lätt att förstå varför dessa ersattes med domännamn. Det är egentligen samma sak med Alfanumren, syftet är att förenkla«, säger Börge Lorentz Figenschau, försäljningschef på Alfatell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.332