23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Potatissallad segerrecept i Umeå-tävling

Tor Boman vann studenternas kocktävling vid restaurangskolan i Umeå och han blir den första som får sitt namn på tävlingens vandringspokal.

Tor vann med receptet potatissallad gjord av färskpotatis, dill och marinerad lök och fänkål, till det serverade han buljongkokt morot och benfri kotlett med svål, samt en blomkålspuré med tryffel.Förutom att få sitt namn graverat på en vandringspokal får Tor en fin

kockkniv.Juryn bestod av Björn Norén, köksmästare på Restaurang Viktor, Gert Klötzke, professor vid Restauranghögskolan och Ella Nilsson, vd på Svensk köttinformation. De bedömde rätternas smak, teknik, presentation och ”mise en place”.Tävlingens initiativtagare är Johannes Gebara, förstaårsstudent vid gastronomiprogrammet, inriktning kök.»Eftersom jag själv gärna ville tävla ordnade jag en egen. Det finns

ingen tävling för oss som går på högskolenivå. Gymnasieeleverna har en

tävling och restaurangkockarna har flera men för oss finns det inget»«,

förklarar han.Erfarenheterna från den första tävlingen är så goda att han redan har börjat planera nästa års tävling.»Så länge jag går här, och det är i tre år tänker jag se till att det

blir en tävling. Jag vill att den ska bli årligt återkommande och att

den ska utvecklas till en nationell tävling för högskolestudenter inom

området.«Kocktävlingen planeras att hållas varje

år. Visionen är att skapa en tävling mellan landets tre

restauranghögskolor i Grythyttan, Kristianstad och Umeå. Utmaningen

är att på 90 minuter laga en varmrätt med en råvarukorg som

utgångspunkt.Foto: Mattias Pettersson

BREAKING
{{ article.headline }}
0.048