23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Forshems Gästgiveri prisas

Prisutdelningen förrättas av Landshövdingen i Västra Götalands län, Lars

Bäckström, samt Akademins Preses Birgitta Rasmusson i samband med Akademins

årshögtid på Länsresidenset Marieholm i Mariestad.

För sjätte året delade Gastonomiska Akademin ut Akademins Stora Pris som i

år går till restauratören och kocken Stefan Johansson på Forshems Gästgiveri

i Forshem utanför Hällekis. Han driver Forshems Gästgiveri tillsammans med

hustrun Mia Johansson, som är husmor på stället. Tillsammans har de

utvecklat en filosofi där närproducerat är honnörsordet. Över 150 lokala

leverantörer förser köket med allt – utom viner och kaffe – och det som inte

finns att tillgå gör man själv, exempelvis ölet som kommer från det egna

bryggeriet sedan några år tillbaka.

Stefan Johansson har bland annat jobbat med Yves Miland, känd från bland

annat Billingehus. Stefan Johansson har även haft Yves Miland som mentor.

”För en mycket berömvärd gärning, där respekt för traditionen, mycket hög

yrkesskicklighet och en hängiven tilltro till de lokala råvarorna givit

enastående resultat”, lyder Akademins motivering.

Priset ”Det goda målet” gick till Elisabeth Stockman på Restaurang

Foderbordet vid Sötåsens Naturbruksgymnasium i Töreboda.

Motiveringen lyder: ”Med ett genomtänkt koncept med enbart högklassiga

råvaror och skickliga matlagare ger måltider med mycket hög kvalitet”.

Akademin och Berzelii Choklads stipendium gick i år till Christer Fihn på

Länghem vid Almåsskolan i Borås.

Västra Gastronomiska Akademin delade också ut diplom. Dessa gick i år till

Emeli’s Konditori i Lidköping – Emeli Gustafson, Erikssons Chark i

Nossebro – Rolf Eriksson och Löjromsfiskarna i Spikens fiskeläge på

Kållandsö – representerad av Petter Nordgren.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063