23948sdkhjf

Långsam märkning till Falbygdens Ostbutik och -restaurang

Falbygdens Ostbutik och restaurang är bland de första företagen i Sverige som nu diplomeras enligt Cittaslow. Cittaslow är en märkning till företag som utmärkt sig för sitt goda värdskap, ett sortiment med närproducerad och ekologiska produkter samt höga krav på sina leverantörer.
»Vi diplomerar de företagare som uppfyller kriterier om hållbarhet och närproducerat, i Cittaslows anda. Falbygdens Ost är ett av dessa företag och det är både viktigt och roligt att de ser mervärdet av att vara en del i denna spännande utveckling. Den lokala förankringen är en förutsättning för att vi ska lyckas«, säger Conny Svensson, informationschef på Falköping kommun.
»Vi vill verka som en portal för närproducerad kvalitetsmat i bygden. Därför samarbetar vi med andra matproducenter i Falköping kommun som satsar på KRAV, närproducerade eller ekologiska produkter«, säger Samuel Andersson Butik & Restaurangchef på Falbygdens Ost.

Cittaslow har sina rötter i Slow Food kulturen och dess tanke om livskvalitet och långsam njutning. Slow Cities, eller Cittaslow som det heter på italienska, växte med tiden fram som ett sidospår ur Slow Food kulturen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.349