23948sdkhjf

Tre nya ansikten i Kocklandslaget

På torsdagen presenterades den nya laguppställningen i Svenska Kocklandslagets samtidigt som det nya träningsköket hos Electrolux invigdes. Tre lagmedlemmar är nya för i år: konditorn Daniel Roos och kockarna Klas Lindberg och Jesper Bogren.
I fyra år kommer de tio kockarna och konditorerna i Svenska Kocklandslaget att ha sin hemmabas i Stadshagen i Stockholm. Där, i huvudsponsorn Electrolux lokaler, har ”Framtidens Kök” specialbyggts för lagets behov. Lagledare Krister Dahl har jobbat åtskilliga månader med att sätta ihop sitt nya lag som ska vara i topptrim till OS 2012.
»Genom annonser i fackpressen fick ungefär 60 ansökningar. Vi tittade mycket på referenser och ringde tidigare arbetsplatser. Sedan har det handlat om att träffa de mest intressanta och gå på magkänsla. Tävlingsmat är så annorlunda än vanlig mat, och vi behöver hitta folk som kan lägga ner den tid som krävs.«
Målsättningen är klar.
»Vi ska hålla oss kvar uppe i toppen – och för oss betyder det en förstaplats.«

Svenska Kocklandslaget anno 2009 består av de fem landslagsveteranerna Krister Dahl, Tom Sjöstedt, Patrik Fredriksson, Fredrik Hedlund och Fredrik Björlin. Nya spelare är:
- Operakällarens chefskonditor Daniel Roos, som tidigare varit med i Juniorkocklandslaget. - - Jesper Bogren från Fiskekrogen i Göteborg, som blev Årets Unga Kock 2007 och även tog hem den internationella tävlingen som arrangerades av Chaine des Rôtissseurs.
- Klas Lindberg från Stefan Eriksson Matstudio som bland annat varit semifinalist i Årets Kock.

Det förra kocklandslaget bestod av 13 personer. Att man nu minskar skaran till tio är en anpassning till det internationella regelverket. I skrivande stund finns fortfarande två lediga positioner, en ”kreativ och uthållig kock” och en ”konstnärlig konditor” behövs för att få ett fullt lag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063