23948sdkhjf

Liseberg får toppkrog

Lisebergs Wärdshus har totalrenoverats och lanseras den 12e juni som toppkrog med ekologi och finess som ledord. Kökmästare blir Jerker Andersson.
Fredagen den 12 juni nyinvigs en av nöjesparken Lisebergs äldsta byggnader som funnits på Liseberg sedan 1801. Fastigheten har totalrenoverats och fått ett nytt restaurangkoncept med ekologi och finess som ledord.
»Vi har skapat en restaurang ”på stan”, en krog som ska räknas in bland Göteborgs riktiga toppkrogar«, förklarar Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Restaurant AB.

Lisebergs Wärdshus har byggts om under ett halvår och nu har man fått både nytt kök, ny restaurangdel och ny bar. I botten har restaurangen fått en modern inredning och festvåningen en trappa upp går i Gustaviansk stil. I inredningsarbetet har bland annat Wingårdh Arkitektkontor deltagit.

Köksmästare är Jerker Andersson som tidigare har arbetat på bland annat Läckö Slott och Elite Plaza Swea Hof och har nu tagit fram den nya profilen med ett mer ekologiskt tänk. Bland annat kommer menyn att årstidsanpassas så att man serverar rätterna efter säsong och tillgång.
»När man jobbar med ekologiska och närproducerade produkter kan man inte köpa några större mängder. Därför kommer vi att servera exempelvis lammfilé ena veckan och odlad torsk nästa vecka«, berättar Jerker Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063