23948sdkhjf

Varmrätt med ost kan ge 25000 kronor

Nu uppmanas Sveriges unga kockar mellan 18 och 25 att tävla i Västerbottensost-stipendiet. Tävlingsuppgiften går ut på att skapa en varmrätt för 10 personer som ska fungera i drift på en à la carte-meny.

Västerbottensost-stipendiet, som i år firar tio år, vänder sig till unga kockar mellan som vill vara med och utveckla den klassiska Västerbottensosten med kreativa, moderna och medvetna recept. Tävlingsuppgiften går ut på att skapa en valfri varmrätt som ska fungera i drift på en välrenommerad restaurangs à la carte-meny och vara anpassad för att kunna serveras till tio personer. Senast den 25 september ska receptet vara tävligsledningen tillhanda. Tillsammans med en jury väljer krögaren och


tävlingsledaren Fredrik Eriksson sedan ut de tre främsta bidragen.


Dessa möts därefter den 6 november för att tillaga sitt tävlingsrecept


live inför jury och publik på mässan Det Goda Köket i Stockholm.»Västerbottensost-stipendiet är ett ypperligt tillfälle för alla unga och hungriga kockar i Sverige att visa framfötterna. För de som går ända till finalen ger stipendiet även en nyttig och förhoppningsvis rolig tävlingserfarenhet, något som kan betyda mycket för den framtida kockkarriären. Och råvaran att jobba med kunde inte vara bättre. Med Västerbottensost kan man göra det mesta, så det är bara kockarnas kreativitet som sätter gränserna«, säger Fredrik Eriksson, tävlingsledare för stipendiet. För den som går hela vägen och till slut står som vinnare av stipendiet väntar en gastronomisk inspirationsresa i Europa till ett värde av 25 000 kronor. Vinnaren får även en hel västerbottensost på cirka 18 kilo att njuta och fortsätta inspireras av. Utöver priset är vinnaren dessutom alltid välkommen till Burträsk och ett besök på mejeriet där Västerbottensost blir till, med personlig guidning av ostmästare Thomas Rudin.Läs mer om tävlingen på Västerbottensost stipendiet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062