23948sdkhjf

Mannerström och Maglia i nytt storkökskoncept

Företaget LunchExpress med Anders Nilsson i spetsen har funnits i fyra år. Nu tas steget fullt ut och man investerar 43 miljoner i ett nytt måltidsbolag. Det innebär 19 arbetstillfällen i Göteborg och en volym på 30 000-50 000 kylda portioner i veckan. 

Redan för fyra år sedan påbörjade entreprenören Anders Nilsson, med ett tidigare förflutet inom IT och logistik bl a hos SAS, projektet LunchExpress. Målsättningen var att skapa ett kök och förutsättningar att leverera vällagad, näringsberäknad och framför allt tillsatsfri och närproducerad portionsmat i stora volymer till bra priser. Nu är han där!Utvecklingen har bla inneburit att man knutit stjärnkocken Leif Mannerström kring svenska husmanskost och speciellt riktat till personal- och sjukhusmat, samt etableringen av en delibutik med kvalitetsmat till låga priser invid den stora snabbmatskedjan i Nordstan i Göteborg. Men nu tar Anders Nilsson & Co som utgör LunchExpress steget fullt ut. LunchExpress har till hösten tillsammans med intressenter investerat 43 miljoner kronor i ett komplett och nytt måltidsbolag. 19 personer kommer jobba i bolaget som har som ambition att producera 0 000-50 000 kylda portioner i veckan.Robert Maglia, som är känd för sina storköksrecept och medförfattare till boken ”Solens mat”, svarar för recepturer med italienskt grund.LunchExpress har redan förfrågningar om erbjuda leveranser till äldrevård och hemtjänst i Göteborg. »Att just kunna leverera bra mat till äldrevård och skolor till rätt pris ser LunchExpress som ett stort uppdrag då det finns mycket att förbättra inom den sektorn.«

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111