23948sdkhjf

”Ninas Laxbräck” segrade i Mack-SM 2009

Mack-SM 2009 är avgjord. Vinnare blev Nina Johansson från Mörrum med mackan ”Ninas Laxbräck”.
I Mack-SM tävlar varje år 11 finalister från hela landet om att göra den godaste, trendigaste och nyttigaste mackan som dessutom ska vara lätt att ta med sig och äta i farten. Tävlingen var den sjunde i ordningen.
Nina Johansson fångade juryns gillande med sin macka som bland annat bestod av lax, philadelphiaost och torkade aprikoser, på morotsbröd med solrosfrön och pumpakärnor.
Motiveringen presenterades av juryns ordförande Günther Koerffer och löd: ”Kaxig, fräsch och lokal. Spännande take-away som bräckte juryn.”
”Det är jätteroligt, jag hade inte riktigt vågat hoppas på vinst. Det känns otroligt kul att juryn gillade min macka. Nu blir jag mer taggad och vill prova fram fler goda och nyttiga mackor”, säger vinnaren Nina Johansson.
De 11 finalisterna fick inför publik, jury och press bakat 20 mackor vardera på 45 minuter. Juryn har bedömt de tävlande bidragen utifrån smak, utseende, nyttighet, nytänkande/trend, effektiviteten i tillagningen samt hur lätt den är att ta med sig och äta, ”take away”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063