23948sdkhjf

Nassim al Fakir leder årets Restauranggala

Nu börjar programmet för Restauranggalan 2009 ta form, och årets värd blir Nassim al Fakir, bland annat känd från SVTs Bolibompa.
Restauranggalan är ett initiativ av tidningen RS - Restauranger & Storkök med syftet att en gång om året premiera dem som lyfter restaurangbranschen i Sverige. Förra året var det premiär för galan som lockade över 500 middagsgäster till festen på Grand Hôtel i Stockholm. Värd för årets gala blir Nassim al Fakir.
- Jag är övertygad om att Nassim med sin energi och utstråling kommer att lyfta kvällen, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör för RS - Restauranger & Storkök.

Nytt för i år är också att tre nya priser har tillkommit: Årets Leverantör, Årets Förnyare och Årets Servitör, som kommer att anordnas som en separat tävling samma dag som galan. Övriga priskategorier är samma som förra året och listas nedan.

Alla kan nominera en person eller restaurang till något av priserna på Restauranggalans sajt:
Restauranggalan 2009

Nomineringen är öppen för alla - det enda som krävs är en tydlig motivering. I september går nomineringarna vidare till en 25 personer stark jury som väljer ut först två finalister och en slutgiltig segrare som presenteras den 2 november på galan. Liksom tidigare arrangeras Restauranggalan av RS - Restauranger & Storkök i samarbete med följande föreningar: Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen, Sveriges Bartenders Gille, Stiftelsen Sveriges Bästa Bord, Chaine des Rôtisseurs och Gastronomi Sverige. Årets Servitör arrangeras i samarbete med Restaurangakademien och Grythytte akademi.

Följande priser kommer att delas ut under Restauranggalan 2009:
Årets Krogmiljö
Årets Hälsorestaurang
Journalisternas kock
Årets Smaksättare
Årets Barkoncept
Årets Medvetna krog
Årets Leverantör
Årets Matsalsteam
Årets Krögare
Årets Sommelier
Årets Förnyare
Årets Servitör
Årets Framtidslöfte
RS Hederspris
Årets Krog

Här finns mer information om Årets Servitör:
Årets Servitör 2009

Här kan du se bilder från förra årets gala:
Restauranggalan 2008
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078