23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Danska stjärnkockar på Gotlandsbesök

René Redzepi från Noma, Bo Bech från Paustian, Paul Cunningham från The Paul och Mads Refslund från MR Restaurant stod alla i köket på Tott hotel i Visby i går. Det var deras sätt att ge tillbaka lite till Gotland som tack för allt gott som levereras från ön till Köpenhamn, sa köksmästaren Karl Ljung.

Det var ett unikt gästspel på Tott Hotel där ett

50-tal gäster fick avnjuta en 8-rättersmeny komponerad av inte mindre

än fyra kockar med stjärnor i Guide Michelin. Dessutom fanns

Stureplansgruppens egna mästerkockar Karl Ljung och Christian Hellberg

med i köket.Det var för de goländska råvarorna som kockarna valde att åka till Gotland, och Nomas René Redzepi berömde öns grönsaker.-

Gotland har så fantastiskt fina råvaror. Särskilt på den vegetariska

sidan erbjuder ön en mycket speciell kvalitet, sa René Redzepi till

Gotlands Allehanda. Hemma i Köpenhamn berättade han att han gärna använder vilda

gotländska örter som levereras av Susanne Grefberg i Lokrume.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.074