23948sdkhjf

Danska stjärnkockar på Gotlandsbesök

René Redzepi från Noma, Bo Bech från Paustian, Paul Cunningham från The Paul och Mads Refslund från MR Restaurant stod alla i köket på Tott hotel i Visby i går. Det var deras sätt att ge tillbaka lite till Gotland som tack för allt gott som levereras från ön till Köpenhamn, sa köksmästaren Karl Ljung.

Det var ett unikt gästspel på Tott Hotel där ett


50-tal gäster fick avnjuta en 8-rättersmeny komponerad av inte mindre


än fyra kockar med stjärnor i Guide Michelin. Dessutom fanns


Stureplansgruppens egna mästerkockar Karl Ljung och Christian Hellberg


med i köket.Det var för de goländska råvarorna som kockarna valde att åka till Gotland, och Nomas René Redzepi berömde öns grönsaker.-


Gotland har så fantastiskt fina råvaror. Särskilt på den vegetariska


sidan erbjuder ön en mycket speciell kvalitet, sa René Redzepi till


Gotlands Allehanda. Hemma i Köpenhamn berättade han att han gärna använder vilda


gotländska örter som levereras av Susanne Grefberg i Lokrume.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062