23948sdkhjf

Förlorat sprittillstånd förödande för kögare

Dagens Nyheter har granskat vad som hände med de 21 stockholmsrestauranger som hittills i år förlorat sitt serveringstillstånd.
Majoriteten av de restauranger i Stockholms som förlorade sitt serveringstillstånd förra året har bytt ägare, lagt ner eller sålts, rapporterar Dagens Nyheter idag.

I de flesta fall har indragningen av tillståndet att göra med ekonomiska förhållanden och baseras på den lagtext som lyder: "Serveringstillstånd får meddelas endast den som visar att han med hänsyn till sina personliga och ekonomiska förhållanden och omständigheterna i övrigt är lämplig att utöva verksamheten.”
– Cirka 85 procent av återkallelserna de senaste åren har denna grund, ibland kombinerat med andra problem, kommenterar Anders Häregård, chef för tillståndsenheten, i DN.

En restaurang, Himmel och Strand vid Alviks strand, har stängt igen helt sedan tillståndet drogs tillbaka. Restaurang Hälsingborg på Mäster Samuelsgatan kommer att sälja verksamheten, vilket helt beror på att de förlorat serveringstillståndet.
– Vi har kastat in handduken, vi har gett upp. Det känns tråkigt och det känns som om tillståndsenheten inte har någon empati. De borde komma in och titta att vi sköter allt som vi ska, säger restaurangchef Sebastian Dennel till DN.
I motiveringen till att Hälsingborg blev av med tillståndet står det att de ”undanhållit information rörande vilka personer som kontrollerar verksamheten”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063