23948sdkhjf

Mindre förkyld med världsunik juice

Skånemejerier lanserar en världsnyhet – förkylningsjuicen Bravo Friscus. Det är världens första probiotiska juice, som stärker immunförsvaret med vetenskapligt bevisade positiva effekter vid förkylningar.
”Detta är en av Skånemejeriers största satsningar någonsin”, säger Bo Öhman, varumärkesansvarig för Bravo.
Bravo Friscus är en naturlig 100-procentig juice och finns i smakerna apelsin med acerola och äpple med tranbär. Det enda som läggs till i Bravo Friscus är de två patenterade probiotiska bakterierna; Lactobacillus paracasei 8700:2 och Lactobacillus plantarum HEAL 9. Bakterierna har i ett flertal vetenskapliga studier visat positiva effekter på olika delar av immunförsvaret.
Det är lundaforskarna bakom ProViva som tagit fram de två bakterierna som i kombination ger denna verkan vid regelbunden konsumtion. Skånemejerier och Probi har sedan tillsammans utvecklat den nya patentsökta juicen. Skånemejerier blir först i världen med att använda dessa bakterier i en produkt.
”Ett regelbundet intag av dessa bakterier har i studier visat sig ge kortare förkylningsperioder samt väsentligt lindrigare symptom under förkylningsförloppet”, säger Lena Nyberg, ansvarig för kost och hälsa på Skånemejerier.
En större klinisk studie har genomförts i Lund och Uppsala med goda resultat. 2008 genomfördes ytterligare en stor klinisk studie i Berlin i Tyskland med 310 försökspersoner.
Enligt försökspersonerna som blev förkylda hade bakterierna en mycket god eller god effekt på 70 procent av dem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093