23948sdkhjf

Mammor i bamban vinner Matglädjepriset 2009

Två kvinnor som tog över skolmatbespisningen i Lännersta Skola i Saltsjö-Boo vinner Matmagasinets pris Matglädjepriset 2009.
Det är Sofia Grünberger och Helena Lidfeldt som tog över skolmaten i sina barns skola och i dag lagas all skolmat från grunden av närproducerade, svenska och i möjligaste mån ekologiska råvaror.

Priset delades ut den 20 augusti på Malmöfestivalen och vinnarna har röstats fram av 800 av Matmagasinets läsare. Priset går varje år till den eller de personer "som genom en genuin kärlek till maten, måltiden och till bordets fröjder bidrar till att sann matglädje sprids".

Juryns motivering till priset:

"Sofia och Helena har med stor entusiasm, kreativitet, okonventionella idéer och lyhördhet för barnens önskemål skapat skolmat som är god, ekonomisk, nyttig och uppskattad. Deras initiativ är ett bevis på att det inte finns någon ursäkt att servera barn undermåliga måltider."

Genom företaget Helsoköket AB tillverkar de, sedan år 2002, skolmaten till 250 elever i Lännersta Skola i Saltsjö-Boo. Förutom skolbespisningen driver de vanlig catering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062