23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Wasa Allé premieras av Slow Food

Wasa Allé tilldelas Slow Food Göteborgs allra första premiering. Bakom Wasa Allé står Mats Nordström.

Wasa Allé arbetar för god, ren och rättvis mat med gastronomisk känsla. Mats Nordström säger i en kommentar om premieringen att Wasa Allés filosofi är

att jobba med modern medveten mat.– Med modern menar vi på Wasa Allé moderna tillagningsmetoder och design.

Medveten är ett stort och viktigt ord, det betyder att vi är medvetna i våra

val av råvaror och att råvarorna har varit rättvist behandlade. Svensk

matlagning med fokus på närproducerat, ekologiskt och rättvist. Vi för gamla

matlagningstraditioner vidare i vår Wasa Källare och i något modernare stil

på Wasa Allé, säger han.

Wasa Allé hämtar både grönsaker, kött och ost från närliggande gårdar och

fisken de serverar är fiskad både på ett uthålligt sätt och på nära håll.

Även drycker så som vin, kaffe och öl, är antingen närproducerat, ekologiskt

eller rättvisemärkt.

Slow Food startade 1986 i Italien och är en global rörelse som verkar

lokalt. I dag finns den i över 100 länder och i Sverige finns 15 lokala

föreningar. Slow Food verkar för den gastronomiska mångfalden och rörelsens

ledord är gott, rent och rättvist.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.046