23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Sayan Isaksson till VM i sushi

Sayan Isaksson från Esperanto/Råkultur är en av sju kockar i världen som kvalificerat sig till Seven Sushi Samurai.

Sayan Isaksson från kritikerrosade japanska restaurangen Råkultur är en

av sju utvalda kockar i världen som kvalificerat sig för att tävla i

Seven Sushi Samurai – VM i japansk matlagning - som äger rum den 14

november i London. I tävlingen skapar varje kock en signatur-sushibit som serveras till 350 personer som sedan röstar tillsammans med en proffsjury på 10 personer, i år ryktas det att Gordon Ramsey är en av jurymedlemmarna. Sayan Isakssons tävlingsbit heter “Wild salmon in tranquility” där tanken bakom är att använda hela laxen, inte bara de ädlare delarna. Lite "head-to-tail" på lax helt enkelt. Biten innehåller bland annat lättrökt skotsk vildfångad lax, papperstunt skuren rättika, noriblad och bakad foie gras, krispigt laxskinn och en svart emusion på laxfett från fiskens mage.Det är andra året i rad som en svensk kock har

lyckats ta sig till tävlingen. Förra året deltog Malmöbaserade

sushikocken Pontus Johansson som sensationellt tog hem en andraplats.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063