Nu startar Gastronomi Sverige processen att ta fram en ny kandidat till Bocuse d’Or i Lyon i januari 2011. Vägen dit är lång och två tävlingar ligger före – den svenska uttagningen i Stockholm i november samt EM Bocuse d’Or Europe som går i Genève i juni 2010. Konkurrensen är stenhård och det krävs en mycket stor arbetsinsats för den kock som ska tävla. I gengäld får kocken upplevelser långt utöver det vanliga, ett nätverk av gastronomiska profiler över hela världen och fantastiska karriärmöjligheter.
- Tävlandet är en fantastisk möjlighet att spetsa sin karriär och lära sig oerhört mycket, säger Mathias Dahlgren, som vann guld i Bocuse d’Or 1977 och nu är president i svenska Bocuse d’Or Akademien samt domare i Bocuse d’Or.
Råvarorna denna gång är hälleflundra och kalvkött. Juryn i Sverige består av representanter för Gastronomi Sverige samt några inbjudna kockar från andra länder.
Prissumman för vinst i Bocuse d’Or i Lyon är 20 000 Euro.
19 oktober – tävlingsrecepten ska vara inskickade
20 november – sker den svenska uttagningen på Restaurangakademien i Stockholm
7-8 juni 2010 Bocuse d’Or Europe i Genève
25-26 januari 2011 Bocuse d’Or i Lyon
För mer information:
www.gastronomisverige.se