23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Conrad Tyrsén Årets konditor

Sveriges bagare & konditorer har utsett Conrad Tyrsén från Lux Dessert & Choklad i Stockholm utsågs till Årets Konditor 2009.

Conrad Tyrsén vann utmärkelsen i kamp med fyra andra finalister efter fem timmars sockerbakning. Den vinnande tårtan bestod av guavakräm, passionsfrukt, kiwi, kokosbavaroise, vit choklad, tabasco och i botten daqouise, en slag mjuk marängbotten.

–Conrad Tyrsén gjorde en mycket jämn tävling från tårta till pralin, han följde temat, harmoniserade smakerna och arbetade rent och metodiskt. En värdig vinnare i tuff konkurrens med övriga på prispallen, säger Tony Olsson, ordförande i juryn för Årets Konditor, i ett pressmeddelande.

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer och arrangeras av Sveriges Bagare & Konditorer. Tävlingen anordnades första gången 1988 och sedan 2003 avgörs tävlingen i samband med Chokladfestivalen på Nordiska museet. Förutom titeln Årets Konditor 2009, får vinnaren även ett stipendium om 40 000 kronor.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.073|instance-web01