23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Sayan Isaksson tvåa i sushi-VM

Sayan Isaksson på Esperanto/Råkultur kom i lördsgs tvåa i världens mest prestigefyllda Sushi-tävling, Seven Sushi Samurai.

Vinnare blev japanke kocken Tomoyuki Abe på Shiodome i Tokyo.I tävlingen skapar varje kock en signatur-sushibit som serveras till 350

personer i publiken som sedan röstar tillsammans med en proffsjury på 10 personer. Sayan Isakssons bit fick högst poäng av juryn, men publikens röster drog ner det till en andra plats.Sayan

Isakssons tävlingsbit hette “Wild salmon in tranquility”, och tanken

bakom var att använda hela laxen, inte bara de ädlare delarna. Biten innehöll bland annat

lättrökt skotsk vildfångad lax, papperstunt skuren rättika, noriblad

och bakad foie gras, krispigt laxskinn och en svart emusion på laxfett

från fiskens mage.Det är andra året i rad som en svensk kock kommer tvåa i tävlingen. Förra årets silvermedaljör var Malmöbaserade

sushikocken Pontus Johansson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web04