23948sdkhjf

Tv-designer pimpar Strands julbord

Radisson Blu Strand Hotel i Stockholm har låtit Simon Davies, ena halvan av Simon & Tomas designa sitt julbord. Och han avskyr tomtar och julrött.
Han har i stället skapat ett kaxigt is- och blomlandskap i hotellets restaurang.
— Simon har skapat en häftig och magisk design som visar att det alltid händer saker här, säger Eva Kalling-Hansson, VD på Strand Hotel.

De vita dukarna och silverfaten på julborden har bytts ut mot stora träd dekorerade med glaskulor, istappar, pärlhalsband, levande blommor och en massa snö. Julfesten pågår tisdag till fredag mellan 26 november och 18 december.
— Det behöver inte vara fult bara för att det är jul. Jag vill att känslan ska vara lite som häxan i Narnia. Kaxigt och aggressivt snarare än traditionellt julmysigt, säger designern Simon Davies.

All design är gjord av naturmaterial såsom glas, bergskristall, trä, orkidéer, julrosor och amaryllis. Simon Davies är först ut. Nästa år är det en annan konstnär, designer eller inredare som ska pynta Strands julbord.
— Det är den galna mixen som gör det. Den otraditionella designen och det traditionella julbordet som vi serverar. På så sätt visar vi att vi är ett femstjärnigt hotell som vågar ta ut svängarna, säger Eva Kalling-Hansson, VD på Strand Hotel.

Radisson Blu Strand Hotel är ett femstjärnigt boutique-hotell, som ligger på Blasieholmen i Stockholm och som ingår i Rezidorkedjan. Hotellet är nästan 100 år gammalt men ser hela tiden till att förnya sig med bland annat konstvernissager och nu designade julbord. Här finns 152 rum och sviter och utsikten över Nybroviken och alla skärgårdsbåtar är betagande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072