23948sdkhjf

Niclas Wahlström skapar årets Nobelmeny

Det är köksmästaren på Den Gyldene Freden i Stockholm, Niclas Wahlström, som tillsammans med Magnus Johansson från Xoko har komponerat årets nobelmeny. Temat för året är "Sagolikt".
Idag offentliggörs vem som komponerar menyn till årets Nobelbankett. Niclas Wahlström, köksmästare på Den Gyldene Freden, föräras det nobla uppdraget och får till sin hjälp två av restaurangens kockar.
– Vi är otroligt stolta över Niclas hedersuppdrag och lånar gärna ut våra kockar till årets största middag. Niclas brinner för den nordiska maten och att hitta moderna sätt att presentera klassiska rätter, säger Agneta Bergman, källarmästare på Den Gyldene Freden.

Niclas Wahlström har komponerat Nobelmenyn tillsammans med Magnus Johansson, från dessertbistron Xoko, ansvarig för desserten. Med och lagar middagen den 10 december är även de två kockarna Jacob Brännberg och Johan Johansson från Den Gyldene Freden.

Fakta om Niclas Wahlström
Niclas Wahlström är köksmästare på Den Gyldene Freden. Han är fil.kand. i Restaurang- och måltidskunskap och gästspelar på restauranger runt om i världen, bland annat i Ho Chi Minh, vid Slowfood i Turin och Simply Scandinavia, New Nordic Cuisine i Kuala Lumpur. Niclas Wahlström var tidigare köksmästare på Gripsholms Värdshus och medverkade bland annat vid H.M. Konungens officiella 60-års middag på Stockholms slott. Han har medverkat i ett antal matprogram och kokböcker, senast med boken Smörgåsbord.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079